2019-06-23 10:15:40• hírek • Nagy Tímea

Mazsorettekkel, koncertekkel és tűzijátékkal telt Óvári Napja

Képek: Facebook
Képek: Facebook

Idén is megrendezésre került Óvári Napja, mely változatos programokkal kedveskedett a lakosság és a környékbeliek számára.

Szombat délelőtt az óvári református templom és templomkert adott otthont az eseményeknek. 11 órakor hálaadó ökumenikus istentiszteletet tartottak, majd felidézték az óvári zsinatot és Tordai Demeter püspök emlékét. Tordai Demeter mellszobrát megkoszorúzták többek között a helyi önkormányzat vezetői és a megyei elöljárók is.

 

Az ünneplő sereget a mazsorettek felvonulása vezette át a mulatság délutáni helyszínére, ahol a népes közönséget már várták az árusok, a vendéglátók és a játszótéri játékok is, no meg a felállított színpad.

 

Az Epreskertben rendezett kavalkádot 15 órakor nyitotta meg a község polgármestere, Ilyés Gyula. Ezt követően kezdetét vette a színpadi műsor. Az első fellépők az óvári óvodások és iskolások voltak, akik színvonalas kultúrműsorral örvendeztették meg a nagyérdeműt. 17 órától a helyi és vendég hagyományőrző csoportok ropták, köztük az óvári Ribiszke néptánccsoport.

 

Nem csak a hivatásos fellépők, hanem a bátor lakosok is mikrofonhoz jutottak a számukra megrendezett karaoke versenyen. Volt is jelentkező, s köztük tehetséges is akadt szép számban.

 

Az est folyamán Török József lemezbemutató koncertjének, illetve Annamary és Laci Betyár fellépésének is szem- és fültanúi lehettek az óváriak. Bevették a színpadot és bulis hangulatot teremtettek: Kaly, Dankó Szilvi, valamint Jolly és Suzy.

 

Az élményekben gazdag nap tűzijátékkal zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: